Ar pavyko išeiti į pensiją 30-ties?

woman jump between cliffs

Originalus siekis

Skaitytojas Mantas, priminė mano pradinį tikslą:

Gyvenimo būdas: išeiti į pensiją 30-ties (2017 kovą)“

Šiandien man 31 vieneri, tad vakar buvo paskutinė diena. Ar man pavyko?

Antrasis etapas

Originalus planas buvo pakoreguotas, kai reikalingas portfelio dydis perskaičiuotas nuo 80k£ iki 150k£. Data perstumta į 2018 vidurį. Taip nutiko, nes atsisakėme classifiedsrunner.com verslo. Nutrūkus šiam pinigų srautui, reikia daugiau pinigų. Taip pat, pridėta infliacija už papildomus kaupimo metus.

Rezultatas

2018 kovo 1-mą dieną turėjau 166 152.91£ (186 971.87€). Tai generuos 623€ per mėnesį likusį mano gyvenimą (infliacija neturės tam jokios įtakos).
Taip pat, nors į darbą nebereikia nuo kovo 9-tos, mano sukauptas turtas vis dar didės iki birželio pabaigos. Tad galutinė suma bus 200 000+€.

Techniškai pinigų pakanka. Tikslas pasiektas.

Tačiau manau, kad vėliau ar anksčiau kažkokiu būdų dar grįšiu į darbo rinką. Galbūt nebe permanent, bet contract/freelance pozicijoje. Galbūt net ne programavimu užsiimsiu. Bet pirma, atostogos minimum iki rugsėjo! 🙂

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
20 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Andrius

Pats judu šia linke, ir pradėjau abejoti, ar tai geras tikslas mano atžvilgiu. Nelabai žinau, kaip dar, jei ne kūryboje (programavime) galėčiau išnaudoti savo gyvenimą. Tai kaip ir atsimušu į poreikį turėti visišką finansinę nepriklausomybę. Visgi kažkokių pajamų tokiu atveju bus.

Man smalsu, kaip planuoji išnaudoti savo gyvenimo ilgio atostogas?

Ey

Paatostogauti visiškai negalvojantapie kažkokius finansinius trūkumus bent pusmetį ir pasinerti į kitus gyvenimo aspektus turbūt labai geras dalykas, bet jei programuoji jau bent penketą metų ir jautiesi arti senior lygio (jei dar to nepasiekei) ar nebus taip, kad paatostogavus pusmetį ar daugiau, dalinai prarasi savo įgūdžių ir norėdamas, tarkim, 2019 sausį pradėti ieškot darbo būsi dalinai „atrofavęs” developerio mąstyme ir tame kasdieniame 6-10 valandų kodo rašymo sraute? Vis gi tavo pasirinkimas taupyti ir investuoti yra labai pagirtinas ir motyvuojantis, bet aš asmeniškai turbūt ir būčiau likęs dirbti gerą programuotojo darbą, vis daugiau taupant ir investuojant, nes na būnant keturiasdešimties ar penkasdešimties jau per prievartą reikės paatostogaut, o kol 30 tai užtektų ir iki mėnesio atostogų per metus.

Aišku, pats turbūt per tą pusmetį susirasi dar naujesnių, sau aktualių, iššūkių, gal net kokį versliuką sugalvosi sukurti ar visai pagalvosi, kad pinigai nėra reikalingi, kad gali vos ne dykaduoniauti kokios pigios šalies papludymyje, turėdamas dabartinius.

Ovidijus

na taip, nuo sedimo darbo dabartiniai 30 meciia jauciasi kur kas senesni, atsiranda ivairiu sveikatos problemu. Zinau tai, nes pats sedziu per dienas.

p2035

skaityk pavyko. FI pas tave skaityk jau yra 😉 congrats with that

w

Žiūrint iš šalies:

1. O kodėl negalima vieną kitą mėnesį paatostogavus vėl kibti į darbus, tik, pavyzdžiui, dirbti dvi-tris dienas per savaitę? 🙂
2. Freelancinti gal ir atrodo patrauklu, bet laikui bėgant gali pasidaryti niūru (asmeninė patirtis). Todėl įdomus variantas – suburti nedidelį kolektyvą ir vadovauti kokiai mažajai bendrijai.
Šie pirmieji du punktai, manau, susiję su pusiausvyros išlaikymu.
3. Šeimos kūrimą vertinti tik iš finansinės perspektyvos – keistoka (apie tai buvo rašyta arba kitame straipsnyje, arba kažkuriame komentare).

Gal svarbiausia nepulti į pernelyg didelį radikalumą?

w

Dėl radikalumo – turiu galvoje būtent tą pusiausvyrą (jos nebuvimas – radikalumas). T. y. bent jau man asmeniškai atrodytų patraukliau neintensyviai dirbti, kombinuoti darbą ir poilsį, užuot dirbus labai daug ir tikintis, kad po metų ar po x laiko visiškai pakaks santaupų. Tuo labiau jeigu profesinė sritis mėgstama…
Tai susiję ir su šeimos tema. Tokį dalyką sunku suplanuoti, gal rytoj sutiksi savo gyvenimo meilę. 🙂 Sakykim, dviese planuojat bendrą gyvenimą ir t. t., tai ir antrajai pusei turbūt labiau patiktų pusiausvyra, kai derinamas darbas ir poilsis suvokiant, kad ir DABAR YRA gerai, ir BUS gerai, o ne tik BUS. 🙂

Andrius

Sklando neteisingas įsivaizdavimas, kad dirbamas 40% laiko uždirbsi 40%. Programavime taip nėra. Jei nespėsi kažko padaryti 2 dienas, tavo kolegos turės laukti +savaitę. Jei padaryti greičiau, ir liks kelios valandos, nieko pradėti nebenorėsi. Po 5 dienų reikės prisivyti progresą. Apie vadovavimą išvis pamiršk. Pažįstų bičą, kuris dirbo 10% etato. Produktyvumas beveik nulinis, atlgyinimas irgi, ateidavo vieną dieną per dvi savaitęs ir kažką neprasmingo pakrapštydavo. Kokia įmonė už tai mokės normaliai? Toks savęs nusipiginimas neįsipaišo šitame bloge 🙂 Geriau jau padirbėti 4-5 mėnesius normaliai, o tada poilsis.

Andrius

2. Pareto taisyklė 🙂 Jei skaičiuoti kodo outputą kaip produktyvumą, tada taip. Bet per likusį laiką vistiek esi komandos dalis, keitiesi informacija. Jei esi off tavęs nepasiekia biznio edge cases, nevisada gali laiku duoti pastabų ir pan. Žinoma, tai labai priklauso nuo pačios kompanijos. Jei kompanija kuria technologijas, kaip Google ar Uber, tada 40% etatas tikrai nepaeis. Mano požiūriu tokiose kompanijose įdomiausia dirbti 🙂

SPeed_FANat1c

O kaip cia paskaiciavai kad 623 eur? gal apytiksliai, ir gali svyruot nuo 400 iki 800 tarkim? Cia pasyvios pajamos matyt is dividendu ir pan, ir negali zinot kas bus gal.

Ir dar gali kilt koks karas, pvz jei baltijos akciju birzoje investicijos, tai cia viskas nukrenta, ir gal dividendai mazi jei isvis neuzsidaro imones.
Na jei uzsienio akcijos, tai gal saugiau, bet ir tai ar mes garantuoti, kad neprasides koks branduolinis pasaulinis karas? O jei prasidetu ir sleptumemes sleptuvese, tada jau akcijos tuo metu matyt nelabai padetu 🙂 o padetu kazkokie kitokie igudziai, pvz komunikacijos.

SPeed_FANat1c

Oj daug skaityt, gal kada perskaitysiu ta straipsniuka.

„Pabaigoje nesu tikras, ką būtent norėjai pasakyti apie tuos karus. Kad verčiau leisčiau savo laiką ugdydamas kitokius įgūdžius nei siekčiau finansinės laisvės?”

Ne, nereik mest visko, tiesiog, reik matyt nepamirst kad yra ir tokia tikimybe, tad kazkiek bandyt matyt ir kitokius igudzius ugdyt. Zinau, pats labiausiai nemegstu tokiu dalyku daryt kur yra kazka sunku daryt. Pvz ten sportuot, arba kiti zmones net eina i visokias misija sibiras, kur galbut igauna kazkokiu igudziu gyvnet sunkesnemis salygomis.

20
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x