Produktyvus darbas kompiuteriu (efektyvus darbas kompiuteriu) IV

Pirmoji straipsnių serijos dalis
Antroji straipsnių serijos dalis
Trečioji straipsnių serijos dalis

Šįkart keletas mažų programinių patobulinimų, kurie iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti mažareikšmiai. Sutinku, kad jie tiek daug neduos, kiek anksčiau aprašyti dalykai, tačiau tikrai paspartins ir padarys darbą malonesnį.

Pelės ratuko mygtukai

Niekada nepirkčiau pelės, kurios ratuko paspaudimas į kairę ir dešinę neduoda jokio signalo kompiuteriui. Tam sureguliuoti pasitelkiau Logitech SetPoint programą ir sukonfigūravau štai taip:

Logitech LS1 pelės konfigūravimas

Tai reiškia, kad esant naršyklėje ar vaikštant po kompiuterio direktorijas niekada nereiks rankos nuimti nuo pelės, norint grįžti katalogu/puslapiu atgal ar eiti į priekį. Paprastai tą atlieka BackSpace klavišas, kurį tiesiog būtina spausti dešine ranka, kuri ir laiko pelę.

Visi iš pradžių į tai žiūri skeptiškai, bet kai pabando – sutinka, kad be to gyventi neįmanoma. Beje, dabar jau supratau, kad sekanti pelė turės dar daugiau klavišų. Labai dažnai išlenda koks pranešimas, duomenų pildymo pabaiga ar dar kas, kur tiesiog reikia paspausti Enter klavišą (vėl tai klavišas, kuris spaudžiamas su ta pačia ranka, kaip laikoma pelė). Žinoma, jei tai būtų pelės klavišas, tai įvyktų žymiai greičiau.

Atsisiųsti SetPoint.

Greitas kelias iki dažniausiai naudojamų katalogų (Direct Folders)

Iš esmės veikimo principas toks pat, kaip „Favorites“, susidedi ten dažniausiai naudojamus katalogus ir juos greit pasieki.

Tačiau ši programa pranašesnė dėl šių savybių:

  1. Veikia ne tik įprastame naršyme po katalogus, bet ir Open\Save\Save as dialogo languose, kuriuos paprastai „Favorites” nėra matomas. Tad užtrunki, kol nueini iki kokio nors „Downloads“ katalogo. Taip pat, jis veikia „Total Commander“ ir „Directory Opus“ programose. Tai labai stiprus privalumas.
  2. Kad būtų aiškiau, kaip tai nuostabu, prisegu paveiksliuką apačioje:Direct Folders Backup langasDirect Folders Open dialogas
  3. Galima bet kada pasinaudoti Win + Q kombinacija ir atsidaryti norimą katalogą, net jei tuo metu esate naršyklės lange.
    Direct Folders Total Commander Direct Folders naršyklės lange
  4. Leidžia turėti katalogų hierarchiją, tačiau tik mokamoje versijoje. Tai labai praverčia kai mėgstamų katalogų pasidaro daugiau nei 10, kas dažnai nutinka darbo vietoje (to pasigendu standartiniam Favorites funkcionalume).

Pristatomasis vaizdo klipas.
Daugiau programos vaizdų.
Atsisiųsti Direct Folders.

Firefox AdBlock Plus įskiepis

Tai reklamos blokatorius. Tiesiog įdėsiu keletą paveiksliukų su juo ir be jo.

AdBlock Plus veikimas

AdBlock Plus traderss

Dingsta daug judančio ir spalvoto vaizdo, kuris nieko daugiau nedaro, kaip tik blaško dėmesį. Leidžia sutelkti dėmesį į tai, ko ieškome.

Beje, kitoms naršyklėms egzistuoja jo analogai.

Įsidiegti Ad Block Plus.

Share
Prenumeruoti
Pranešti apie
guest
8 Komentarai
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
dark

Gal dar būtų verta paminėti google search preview, bent jau aš daugiau vaizdo bendru fonu reaguoju, nei tekstu

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/searchpreview/

Aurelijus

cha. susiinstaliavau direct folders, pasileidau, veikia faina. Oplia – blue screen 🙂 savo kompe dar nesu jo matęs 😀

vyr

didžiausias direct folder trūkumas – neveikia firefoxe. Bent jau didesnėse nei 3.6 versijose. Šiaip jau vien todėl naudoju seną firefox versiją. Tuo tarpu tiek ie, tiek operoje, tiek naujausioje chrome versijoje veikia normaliai.

progys

Ačiū už idėjas. Direct Folders programa tikras atradimas 🙂

Ieva

Labai, labai ačiū, už reklamos pašalinimo programėlės paaiškinimą. Negaliu atsidžiaugti, kad dabar galėsiu ramiai ieškoti reikiamos informacijos, netrukdant mirgėjimo ir tikiuosi be jokių iššokančių langų!. Dėkui!

8
0
Norėtume sužinoti ką manote, pakomentuokite.x